Muntenia

Peste 30 de antreprenori locali au primit titlul de campioni în business în cadrul celei de-a cincea ediţii a proiectului.

Mihai Miron (proprietarul Ropharma – farmacii, distribuţie şi producţie de medicamente – şi antreprenorul anului în 2011), Mircea Tudor (proprietarul firmei MB-Telecom, care a realizat un sistem de radiografiere a camioanelor numit Roboscan şi care a primit un premiu special la gala campionilor din 2011) şi Doina Cepalis (fondatoarea producătorului de accesorii textile Te-Rox Prod şi antreprenorul anului în 2010), au povestit, în cadrul unei discuţii moderate de Irina Anghel-Enescu (Triple Helix) ce strategii de supravieţuire au aplicat în criză, cum şi-au reorientat businessurile şi ce sfaturi au pentru tinerii antreprenori care vor să înceapă o afacere

„Riscurile businessului diferă de la o perioadă la alta, iar în anii 1990 pot spune că erau mai mari decât astăzi din cauza faptului că, cel puţin în domeniul farmaceutic, erau încă multe legi neabrogate. De altfel, tot atunci, fluctuaţia cursului leu/dolar era mult mai mare în timpul evenimentelor politice, nu aşa cum este acum. Astăzi, dacă ajunge la 4,6 chiar 4,7 este un mizilic, am trecut şi prin încercări mai grele. Trebuie să învăţăm din ceea ce am făcut şi să ne asumăm riscuri foarte bine calculate”, a spus Mihai Miron, prezent la gala de desemnare a campionilor în business la nivel naţional şi a celor din regiunea Munteniei, desfăşurată miercuri seară în Bucureşti. El spune că, în acest an, businessul său s-a aliniat planificărilor, însă aşteaptă să se desfăşoare evenimente politice pentru a se putea pronunţa cât mai bine, pentru că businessul Ropharma depinde foarte mult de alocarea bugetară pentru cheltuielile de sănătate.

Despre riscurile cu care se confruntă antreprenorii a vorbit şi Mircea Tudor, fondatorul MB-Telecom, o companie care a câştigat marele premiu la Salonul de invenţii de la Geneva cu un sistem de radiografiere a camioanelor numit Roboscan.

Invitat special: Joyce O’Connor, preşedinte emeritus în cadrul Colegiului Naţional al Irlandei.

 

Data: 14 Noiembrie 2012


Locatie: Bucuresti, Hotel InterContinental


Antreprenorul anului: Teofil Mureșan, CEO și fondator Electrogrup


Campioni in business: Biochem, Miras, Adrem Invest, Nicprem Impex, Energotech, General Impex


Premii speciale: Artmark, Mbt l'Impossible