Muntenia

Enterprise Investors, Banca Comercială Română şi Asociaţia Triple Helix au organizat pe 23 noiembrie 2011, la hotel Athenee Palace Hilton, ceremonia de decernare a premiilor „Campioni in Business”, care a încununat seria de evenimente demarată la 3 octombrie 2011.

Premiile „Campioni in Business” reprezintă un proiect de promovare a antreprenoriatului și a culturii antreprenoriale în Romania și vizează descoperirea celor mai dinamici antreprenori romani, creșterea vizibilității acestora și încurajarea initiațivei antreprenoriale.

În cadrul proiectului, partenerii au selectat si premiat companiile romanesti cu cea mai mare crestere a cifrei de afaceri din ultimii trei ani.

Doisprezece antreprenori români au fost premiati pentru că au gasit soluții de creștere pentru business-urile lor chiar și în plină criză, căutând pieţe noi de export şi identificând oportunităţi într-o perioadă în care mai toate pieţele au scăzut.

„România şi regiunea Europei Centrale şi de Est are mulţi antreprenori talentaţi. Regiunea este însă de cele mai multe ori neglijată de investitorii internaţionali, ceea ce până la urmă este un lucru bun pentru fondurile noastre de investiţii pentru că putem găsi companii cu un potenţial uriaş de creştere”, spune Jacek Siwicki, preşedinte al Enterprise Investors.

La rândul său, Dominic Bruynseels, CEO al BCR, a declarat: „Am găsit exemple foarte bune de antreprenori, însă ceea ce este foarte important pentru aceştia este să se concentreze asupra a ceea ce ştiu să facă, asupra obiectului lor principal de activitate”.

Data: 23 noiembrie 2011


Locatie: Hotel Athenee Palace Hilton, București


Antreprenorul anului: Mihai Miron, fondator Ropharma